Стартує прийом проєктів місцевих ініціатив у рамках “Громадського бюджету на 2021 рік”

З 1 серпня розпочнеться прийом проектів на Громадський бюджет 2021, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення громади та/або голосування за них.

Микулинецька селищна рада оголошує про початок прийому проектів громадських ініціатив у рамках програми Громадський бюджет Микулинецької ОТГ реалізація яких відбуватиметься у 2021 році.

Громадський бюджет – це унікальна можливість для громади створювати власні ініціативи покращення свого міста, містечка, селища за місцеві бюджетні кошти. Маєте соціально-важливі ідеї? Місцева влада готова їх реалізувати! Збирайте однодумців, створюйте власні проекти та беріть участь в програмі "Громадський бюджет 2021". Новий дитячий майданчик, простір для відпочинку молоді, квітучий сквер чи велопарковка? Вирішувати саме Вам!

Так саме з 1 серпня протягом місяця, подати проект може громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка проживає у громаді, працює або ж має організацію, навчається, володіє правом власності об'єктом нерухомості або ж народився у Микулинецькій ОТГ і яка на момент подання проекту досягла 16-річного віку. Можна подавати проекти «великі» (від 60 000 до 120 000 грн.) або «малі» (10 000 до 60 000 грн.). Реалізації проектів не повинна перевищувати одного календарного року.

Проекти подаються через електронну платформу «Громадський проект Микулинецької ОТГ». Ця платформа дозволить вам брати участь в конкурсі, не виходячи з дому: ви можете подати заявку on-line і відслідковувати долю свого проекту прямо на сайті. Прийом проєктів здійснюється відповідно до “Положення про громадський бюджет Микулинецької ОТГ”.

Новинкою цього року стало те що на підтримку Громадського бюджету 2021 планується виділити 460 000 грн на реалізацію проектів-переможців.

Детальніше про Громадський бюджет Микулинецької ОТГ можна дізнатись на офіційному сайті у розділі “Механізми громадської участі / Громадський бюджет” або ж у facebook сторінці присвяченій питанням реалізації Громадського бюджету Микулинецької ОТГ.